Brf EB logo

Bredband och TV, gruppanslutning BRF Essinge Brygga med Telenor

Uppdaterat mars 2023

Essinge Brygga har ett gruppanslutningsavtal med Telenor för bredband, Digital-TV och IP-telefoni som gäller sedan 2019.
Tjänsten omfattar:
• TV-Baspaket med Telenor Stream
• TV-Box/mediahub
• Router
• Bredband 250/250
• IP-Telefoni

Kontakta Telenors kundtjänst 020-222 222 för att avropa tjänsterna.

Under en övergångstid fortsätter det gamla avtalet med Tele2 (fd ComHem), som ger möjlighet att se TV i ett baspaket genom lägenhetens mediaskåp. Se Tele2 Grundutbud som även finns under denna länk.

Vid frågor kontaktaTele2 tel: 90 222 eller Tele2 kundservice.

Tekniken i mediaskåpet är föråldrad och reservdelar är både svåra att få tag på och dyra. Föreningen rekommenderar medlemmar att vid lämpligt tillfälle lämna Tele2 och ansluta till gruppavtalet med Telenor.

Bredband 250/250

Bredband med hastighet 250/250 och router som ger trådlöst bredband ingår i gruppavtalet.

I normala fall är bredbandet aktiverat, och vid lägenhetsöverlåtelse, så överlåtes också bredbandet och TV tjänsten, se blankett för överlåtelse av bredband och utrustning. Om utrustningen är äldre är det i regel fördelaktigare att avlämnande medlem avslutar abonnemanget och återsänder utrustningen Den nya medlemmen återaktiverar därefter tjänsten och får router och mediahub av senaste modell utan kostnad från Telenor.

Om bredbandet inte är igång i Din lägenhet kan Du aktivera bredbandet och avgiftsfritt få en router. Kontakta Telenor kundtjänst 020-222 222 för att aktivera tjänsten.

Uppgradering till högre hastighet kan göras av medlem enligt prislista på Telenors hemsida.

TV-tjänster

Gruppavtalets TV-tjänster innefattar kanalpaket Bas med 19 kanaler (23 mars 2023) och Telenor Stream, de flesta kanaler i HD-upplösning:

1.   Möjlighet att strömma kanalpaketet till en eller flera TV-apparater, både i lägenheten och på andra platser, tex på landet
      Info hittar du här på lä
nken: Telenor Stream

2.   Om man inte vill använda Telenor Stream, så ingår TV-box eller mediahub från Telenor kostnadsfritt. Om man önskar ansluta flera TV-apparater med den metoden så krävs en box per TV och för det tillkommer en månadskostnad.

För att se vilka kanaler som ingår i avtalet, logga in på Mitt Telenor eller följ denna länk.

 

TV-avtal med annan leverantör

Vårt bredband är öppet, vilket innebär att medlem kan ha IP-TV-tjänst som är operatörsobunden och bara kräver en internetuppkoppling, tex Netflix eller Viasat.

Flera TV-apparater och TV på lantställe

Har Du mer än en TV-apparat, så behöver du antingen beställa en extra TV-box till var och en, (månadskostnad tillkommer) eller använda Telenor Stream som också ingår i gruppavtalet. Med Telenor Stream kan Du titta på flera enheter och även se TV-kanalerna på tex ett lantställe eller vid resa. För att använda  Stream behövs tillgång till bredband. För en stabil överföring rekommenderas 6 Mbit/s och för Apple TV 10 Mbit/s om man vill använda HD-upplösning. Om mobilt bredband används så bör det uppmärksammas att Stream surfmängd, om inte ett mobilt abonnemang från Telenor nyttjas, då ingår Stream utan att surfmängd belastas. 

Ladda i så fall ner app från App Store (till iPhone) eller Google Play (för Android telefon). Fungerar även för surfplattor och Smart-TV. Metoder för Telenor Stream:

1.           Smart-TV där det går att ladda ner Telenor Stream app.
Då behövs inga extra enheter och allt styrs med fjärrkontrollen till TVn. Kan göras på flera Smart-TV utan extra avgift eller utrustning.

2.           Apple TV ansluten till TV.
Då styrs allt med fjärrkontrollen till Apple TV

3.           Chromecast ansluten till eller integrerad i TV.
Dela direkt från smartphone eller surfplatta. Fungerar även på resa om man har med sig en Chromecast.

4.           HDMI-kabel direkt till TV från telefon eller surfplatta.
Beroende på typ av telefon/surfplatta så behöver du en lämplig adapter.

5.           Hur det fungerar hittar ni på följande länk. Telenor Stream

Felsökning och hur du mäter hastighet på bredbandet

1.           Koppla grön kabel som sitter i IT skåpet direkt till en dator, gå till Bredbandskollen och gör mätningen. Hastighet skall INTE mätas över WiFi. Hastigheten skall vara upp till 250/250. Om hastigheten inte är över 200 MBs, kontakta Telenors kundtjänst och aktivera tjänsten. Om tjänsten är aktiverad och du inte får över 200 MBs skall det felanmälas hos Telenor.

2.           Om hastigheten är över 200 MBs vid IT-skåpet, så koppla in grön kabel i patch-panelen i det uttag som motsvarar det uttag där routern skall stå. Gör om mätning, med dator direkt kopplad till router med kabel. Får du inte över 200 MBs, kontrollera att det är rätt router från Telenor genom kontakt med Telenors kundtjänst.

3.           Om du har rätt router och du inte får över 200 MBs, prova att byta till ett annat uttag i patch-panelen och gör om mätning. Blir resultatet det samma och du inte får ut rätt hastighet behöver du byta patch-box till en som klarar 250/250. Kontakta lämplig elfirma för byte.

IP-telefoni

Du kan också ansluta Dig till Telenors IP-telefoni. Det går utmärkt att flytta över din gamla telefon till den nya routern och behålla ditt gamla telefonnummer. Kom igång med Din hemtelefoni

IP-telefoni mini  ingår i gruppavtalet utan månadsavgift.

Samtalsavgifter tillkommer, se Telenors hemsida för priser. Villkor, blanketter och prislistor. Möjlighet finns för Dig att uppgradera till ”Telefoni max” som har månadsavgift men fria samtal. Är du intresserad så kontakta Telenor kundtjänst 020-222 222.

Ytterligare information

Telenor hemsida: Telenor
Telenor fast bredband över fiber: Telenor Bredband
Telenor Stream: Telenor Stream
Telenor Kundtjänst: 020-222 222
Bredbandskollen: Bredbandskollen

Styrelsen för Brf Essinge Brygga: styrelsen@essingebrygga.se©2023 Brf Essinge Brygga. Alla rättigheter reserverade.